Το σήμερα

Η Μάνη σήμερα υπάγεται διοικητικά στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας και αποτελείται από τους δήμους Αβίας, Λεύκτρου, Γυθείου, Σμήνους, Οιτύλου, Ανατολικής Μάνης και από τα δημοτικά διαμερίσματα Βέργας και Μικρής Μαντινείας του δήμου Καλαμάτας. Η συνολική της έκταση είναι 1800 τ.χλμ., το μήκος της 75 χλμ., ενώ συνολικός πληθυσμός όλων των δήμων της ανέρχεται περίπου στους 27000 κατοίκους.
Η περιοχή της Μάνης υπάγεται εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης με έδρα την πόλη του Γυθείου.

Ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως παραδοσιακή την έχει προστατεύσει από το κτίσιμο αντιαισθητικών κτιρίων, εδώ όλα τα σύγχρονα σπίτια είναι κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο ακολουθώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Έτσι οι σύγχρονες κατασκευές αφομοιώνονται αρμονικά με τις προγενέστερες διατηρώντας την ομοιομορφία του μοναδικού αυτού τοπίου.Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων ασχολείται με την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, την καλλιέργεια ελαιόδεντρων, την αλιεία, τις οικοδομικές εργασίες που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Η Μάνη είναι ένας προορισμός που αλλάζει πρόσωπο κάθε εποχή του χρόνου.

Μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην Μάνη είναι η επέτειος έναρξης της επανάστασης στις 17 Μαρτίου του 1821, που πραγματοποιείτε στην Αρεόπολη με πλήθος εκδηλώσεων, μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, καθώς και μεγάλο αριθμό επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα. Τα σπήλαια Διρού, που είναι ίσως τα ομορφότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο, προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

 


Η περιοχή της Μάνης προσφέρετε επίσης για εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως πεζοπορία στα υπέροχα καλντερίμια και φαράγγια της, ιστιοπλοΐα, surfing, υποβρύχιο ψάρεμα, ενώ φημίζεται για το κυνήγι ορτυκιού, τσίχλας, μπεκάτσας, πέρδικας και λαγού.

 

 

Ένας πολύ καλός προορισμός για Σαββατοκύριακα και τριήμερα λόγο της μικρής χιλιομετρικής απόστασης από την Αθήνα.
Μην χάνεται ευκαιρία ελάτε να την εξερευνήσετε, να την γνωρίσετε και να την αγαπήσετε.


greekenglish

 

 

Newsletter

Αφήστε μας το e-mail σας για να σας ενημερώνουμε για προσφορές ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων καθώς και για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Μάνη